Sok tánctanfolyamon vettünk már részt, sok helyen lehet magyar néptáncot tanulni, sok helyen jó hangulatban, mindegyiken kitűnő táncosok oktatnak, akikben megvan a tánc és a hagyomány iránti szeretet és tisztelet.
Csabó és Panka viszont nem csak tanítják a néptáncot. Megfertőznek a tánc szeretetével és örömével. Magukkal ragadnak, hol az alázatukkal, az önfegyelmükkel, hol pedig vidám lelkesedésükkel, humorukkal. Szívükön viselik minden egyes diákjuk táncos sorsát. Név szerint ismerik a résztvevőket. Egyenként odafigyelnek mindenkire, minden lépésünkre. Akkor is türelemmel, ha már nyolcadszorra is bal lábbal lépünk a jobb helyett.
Az évek során kialakult körülöttük és velük egy táncos baráti közösség. Az Intenzív Néptánctánctáborokon túl házibulik, táncházak szerveződtek. A lábak dobogása a szíveket is megdobogtatta, így barátságok és szerelmek szövődtek, mint a miénk is, házasságok köttettek, és már az első baba is útban van.
Köszönjük! 🙂

Három évvel ezelőtt novemberben írtam rá Pankára, hogy a már elkezdett tanfolyamhoz szeretnék csatlakozni. Nem akartam mást csak táncolni, jól érezni magam, és hiteles oktatóktól tanulni. A legjobb helyre keveredtem! Nem csak tudást kaptam a tanfolyamtól, hanem barátokat, társaságot és szerelmet. Attilával egy úgynevezett „beülős bulin” ismerkedtünk meg, de a IV. Intenzív Néptánctáborban jöttünk csak rá, hogy nekünk közös az utunk. Mára már férj és feleség vagyunk, és bízunk abban, hogy sokáig lehetünk Intenzív Néptáncosok.

Nagyon szeretjük Pankát és Csabót! Hosszú keresgélés után mondhatjuk, hogy náluk találtuk meg a nekünk való oktatást. Ilyen gyorsan még senkitől sem sikerült táncot tanulnunk, mint tőlük. A legjobb, hogy életvidámságukat, humorukat is élvezhetjük a táncórák során. Minden évben alig várjuk a nyár elejét és az Intenzív Néptánctábort! A tanítás mellett sok más program, esti táncházak teszik igazán tartalmassá a táborozást. A napi több órás oktatás során mindenki kap személyre szóló segítséget, biztatást vagy amire éppen szüksége van a táncanyag minél pontosabb elsajátításához. Mi jövőre is megyünk!

Kisebb-nagyobb megszakításokkal négy éve járok az Intenzív Néptánc programjaira. Ez elég hosszú idő ahhoz, hogy bizonyos bemelegítő gyakorlatokat, táncfigurákat már hozzájuk kössek és lássam őket fejlődni is tánctanárként. Komolyak, amikor komolynak kell lenniük, de sosem hiányzik az óráikról a vidámság. Hogy miért szeretem az oktatásaikat? Percekig sorolhatnám, kezdve a helyszínnel (a borostyánnal befutott kis belső udvarral), megemlítve Panka függetlenítő gyakorlatait (még ha időnként elkeserítő élményt is okoznak), a személyre szóló visszajelzéseket, az oktatásokat feldobó kis szociális eseményeket (mint például az ajándéksorsolás a tanfolyamok végén), vagy Csabó elégedett arcát egy-egy előző esti Bayern győzelem után. 🙂 Az időszakos egy- ill. kétnapos – valóban intenzív – tanfolyamokat nagyon szeretem, a táborok pedig rendszerint remek hangulatúak! (Bár egyre nehezebben viselem a pingpongverseny okozta stresszt… 🙂 )

Szívből ajánlom minden néptáncolni vágyónak Panka és Csabó tanfolyamait, mert nem csak kiválóan oktatnak, hanem minden alkalom jó hangulatban telik, igazi felüdülés részt venni az óráikon. A táncoktatásaik nagyon hatékonyak, a tanult figurákat sokszor ismételjük, hogy rögzüljenek és mindig odafigyelnek arra, hogy ne maradjon le senki. A figura elnevezéseik különösen tetszenek, mindig kitalálnak valami vicceset, hogy könnyebben megjegyezzük az adott mozdulatot. Szeretem bennük, hogy mindig vidámak és pozitívak, és nem csak úgymond leadják az anyagot, hanem próbálnak mindenkit megismerni, barátságokat kötni. Eddig két alkalommal vettem részt a nyári táboraikban, ahol természetesen a néptáncé a főszerep, de emellett szuper kirándulós és ismerkedős programokat is szerveznek, mindig felejthetetlen élmény! A táncoktatásaik minden percét élvezem, általuk még jobban megszerettem a néptáncot. Úgy érzem, a szenvedélyemmé vált!

2016 óta járok az Intenzív Néptánc programjaira, beleértve a hosszabb-rövidebb tánctanfolyamokat, táborokat, illetve a jó{g}anépi fejlesztő tréninget. Nem nagy túlzás azt állítani, hogy Pankától és Csabótól tanultam meg táncolni. Panka tanítási stílusa véleményem szerint egyedülállóan részletgazdag és hatékony, végletekig átgondolt és kristálytiszta. Számomra motiváló, ahogy egyénileg igyekszik tanácsot adni, fejleszti a stílust és a tartást egyaránt. Csabó pedig határozottságával erős kézben tartja az órák menetét, mindemellett élvezhető, barátságos hangulatot alakít ki és közösséget teremt – minden félévben újra és újra. Mindez megfelelő környezetet teremt ahhoz, hogy kellő komolysággal lehessen egy-egy újabb táncot megtanulni vagy a meglévő tudást fejleszteni. A jó{g}anépi órák mindehhez úgy vélem megfelelő fizikai és szellemi felkészültséget nyújtanak, amelyeken Panka segítségével kiválóan fejleszthető a testtudat és az egyensúlyérzék is, amelyeknek a néptáncon kívüli világban is nagy hasznát lehet venni. A legjobb szívvel ajánlom az Intenzív Néptáncot mindenkinek, legyen kezdő vagy haladó táncos, aki fejleszteni szeretné önmagát.

Amiért szeretünk az Intenzív Néptánc oktatásaira járni: a néptánctanfolyamokon kellő fegyelemmel, maximális pedagógiai érzékkel, kicsi humorral fűszerezve, nagyon jól befogadható a tananyag. Nagy öröm ehhez a közösséghez tartozni.

A jó{g}anépi a lazításon és nyújtáson túl felér egy alapos gyógytornával! Nekem elsősorban ezért hasznos. Gerincsérv műtét után tökéletes karbantartás, alaposan helyre húzza a csigolyákat, javítja a tartást. Az Intenzív Néptánc minden oktatása, ahogy a névből adódik, tényleg intenzív. Nincs „tüttyögés”, nincs felesleges beszéd, pörgősek a próbák, szépen, szisztematikusan jönnek az új figurák. Mindenkinek ajánlom!

A néptánc számomra egy új ablak a világra, már nem tudnám elképzelni az életem nélküle, felsorolhatatlan mennyi mindent köszönhetek neki. Pankával és Csabóval 3 éve találkoztam, egy intenzív hétvége alkalmával, azonnal megfogtak felkészültségükkel, elhivatottságukkal, úgy éreztem itt tényleg fontos, hogy megtanítsanak minket igazán jól táncolni, úgy ahogyan azt elődeink tudták. Sok helyen tanultam azóta táborokban vagy ilyen-olyan programok alkalmával, de ilyen precíz részletességgel csak náluk találkoztam. A tánctudás átadása náluk nem csak a táncelemek kidolgozásán alapszik, lehetőségünk van elemi szinten átalakítani a testünket, hogy még alkalmasabb legyen a táncra, ebben Panka jó{g}anépi órái is zseniális segítséget nyújtanak! Kedvességüknek és nyitottságuknak köszönhetően a közelgő esküvőnk nyitótánca is népi hangulatban telhet! 🙂

Több oldalon keresztül tudnék írni, miért ajánlom Pankát és Csabót és az Intenzív Néptáncot, beleértve a tanfolyamokat, a jó{g}anépi órákat és a tábort. De csak röviden: minden órára a legalaposabban készülnek fel. Számomra lenyűgöző a tudásuk, a lelkesedésük, a türelmük, a humoruk, és ami meglepő, hogy két órába a személyre szabott tanítás is simán belefér. Egy hétvégi óra alatt is annyi pozitív energiát kapok, hogy egész héten abból élek. Ez igaz Panka jó{g}anépi óráira is. Eleinte nem tetszett, de a harmadik alkalommal megéreztem, hogy miért is nagyszerű dolog és ennek köszönhetően a heti programom szerves része immár. Az első kezdő Intenzív Néptánctábor is a fentiek szellemében telt el. Tökéletes, igényes minden részletre figyelő szervezés, jól eltalált programok, remek hangulat, és nagy haladás tánctudás terén. Csak azt sajnáltuk a többiekkel, hogy nem tart tovább.

Számomra fontos a kiszámíthatóság és a precizitás. A “rutinból” történő, rögtönzött oktatás helyett itt a tanév elején egyértelműen meghatározott oktatási célokra (elsajátítandó figurakészlet) és ennek a célnak a kurzus végére történő elérésére számíthatsz (tudás). Az Intenzív Néptánc oktatóinak elévülhetetlen érdemük van abban, hogy az évek alatt immár több százan kaptak lehetőséget arra, hogy a viharos 20. században szétszabdalt és kultúrájától megfosztani szándékozott parasztság értékeit, tánckultúráját hitelesen visszatanulhassák. Élj Te is a lehetőséggel!

Aktuális, táncházban használható tánctudást lehet szerezni egy struktúrált, jól felépített oktatás keretében. Mindezt jó hangulatban, remekül összeszokott oktatópáros segítségével, nyitott és befogadó közösségben.
Én azért szeretek az Intenzív Néptánc kurzusaira járni, mert eredményes az oktatási módszer és feltölt, kikapcsol, lelket épít minden egyes próba, mely a hagyományaink tisztelete mellett humorban is bővelkedik. Köszönöm!

Az Intenzív Néptáncot azért ajánlom, mert garantáltan a kezdők is megtanulnak nálatok táncolni. Öt évvel ezelőtt, 53 évesen az esélytelenek izgalmával indultam hozzátok. Néptánc tudásom nulla volt. Az alapos lépés lebontások, a felkészültség minden alkalomra, a hozzáértés magas foka, a türelem mindenkihez, -hozzám is, a botlábúhoz-, a visszatérések, gyakorlások, egy-egy nehezebb lépéshez, kombinációhoz elragadó és lenyűgöző volt számomra. A kurzus végére nyugodtan lehet menni táncházba. Profi a felkészültség és a tanítás! Köszönöm nektek ezt a sikerélményt!!!

Nagyon örülök, hogy beszippantott a jó{g}anépi. Korábban kicsit szkeptikus voltam a jógával kapcsolatban, de Panka személye miatt belevágtam, és nem bántam meg. Az órák folyamatos fejlődésre adnak lehetőséget a koordinációs, és egyensúlyozó képességek, valamint a poszturális (testtartási) stabilitás fejlesztése terén is. A jóga elkezdése előtt is sokat mozogtam, főleg néptánc és egyéb kardio mozgások formájában, mégis jelentkezett nálam a derékfájdalom, illetve időnként különböző ízületek fájdalma. Szerintem sokan vagyunk ezzel így, ugyanis főleg a felületesebb izomcsoportjainkat eddzük, általában nyújtás nélkül, ami az izomegyensúly felborulásához vezet. Egy hónap jóga után minden ezzel kapcsolatos panaszom elmúlt, nagyon boldog voltam, hogy végre tudtam háton aludni, es huzamosabb ideig ácsorogni. A jógán kívül a táncos tanfolyamokat is csak ajánlani tudom. Nagyon jó tempóban, hangulatban, és precíz tanulással telnek az órák.

Tanárként (sajnos ) mindig nagyon kritikusan figyelem más tanár munkáját, tanítványként pedig még közvetlenül érintve is vagyok. Panka és Csabó nagyon tudatosan, didaktikusan építi fel pedagógiai munkáját, elveik vannak, amelyekhez hűen ragaszkodnak. A tanítványokat egyénekként kezelik, dicsérnek, a hibákat udvariasan korrigálják. A tanfolyamokon kötetlen, oldott a hangulat, a humornak, jókedvnek mindig helye van. Elkötelezettek abban, hogy a magyar néptánc kultúrát minél többen, minél magasabb szinten, nagy élvezettel műveljék. Szerintem a magyar néptánc leginkább a párkeresésről, párválasztásról, párkapcsolatról szól. Panka és Csabó ehhez gyönyörű példát mutat. A kettejük kapcsolatának energikus kisugárzása van, jó a közelükben lenni. Nemcsak gyönyörűen táncolnak együtt, de táncukban a férfi-női erő harmóniája is érezhető.

Nekem azért tetszik Panka jó{g}anépi órája, mert alapvető tánchoz szükséges kompetenciákat fejleszt. Fontos lenne mindenkinek, de elsősorban azoknak, akik amatőr módon felnőttként vágnak bele a magyar néptánc elsajátításába. Nagyon tetszik, hogy Panka minden gyakorlatnál több változatot mutat be, hogy a kezdők és a haladók is egyaránt fejlődhessenek. Motiváló, kreatív és jól felépített órák. Szeretettel ajánlom figyelmetekbe!

További vélemények betöltése

Tetszik, amit csinálunk?

Ha szívesen részt vennél oktatásainkon, vagy szeretnél együttműködni velünk valamelyik szolgáltatásunk kapcsán, esetleg kérdésed merült fel, ne habozz kapcsolatba lépni velünk! Hívásod, leveled várjuk szeretettel!

Vedd fel velünk a kapcsolatot