Magyar néptánc tanfolyam felnőtteknek Horányi Csabával és Horányi-Pirók Pankával – Intenzív Néptánc

Néptánctanfolyam

2013 óta szervezünk tanfolyamokat felnőtteknek, jelenleg a Marczibányi Téri Művelődési Központ ad otthont eseményeinknek, péntekenként és vasárnaponként. A táncanyagokat általában fél éves ciklusban váltjuk. Óráink párcserések, vannak külön lányoknak és fiúknak szóló órarészek a forgástechnika és a férfitánc elemek elsajátítására. A nemekként elkülönülő órarészeken alkalmazott módszereket egyedi ötleteink alapján alkottuk meg, és büszkén mondhatjuk, hogy ezzel egyedülállóak vagyunk a hazai néptánctanfolyamok között. Az adott táncstílus megtanítása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a tánchoz szükséges képességek, például a ritmusérzék és mozgáskoordináció fejlesztésére.

Egy- kétnapos rövid néptánc oktatás felnőtteknek Horányi Csabával és Horányi-Pirók Pankával – Intenzív Néptánc

Rövid, egy-kétnapos kurzus

2015 óta időszakosan tartunk egy- illetve kétnapos néptáncoktatásokat, melyek arra szolgálnak, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megtanulják a résztvevők egy adott táncanyag alapjait vagy egy már korábban tanult táncot átismételjenek, vagy bővítsék tudásukat.

2019-től saját ihletésű újdonságunk, hogy „Ínyenc” címszóval jelzett egy- és kétnapos kurzusainkon olyan táncok kerülnek terítékre, melyek a táncházakban nem ismertek, ezért megtanulásukra alig-alig, vagy egyáltalán nincs lehetőség. Mi ezeket a különleges és szép magyar néptáncokat is szeretnénk éltetni, tanítani és átadni az érdeklődőknek.

Jóga alapú fejlesztő tréning néptáncosoknak Horányi-Pirók Pankával – Intenzív Néptánc

Jó{g}anépi - fejlesztő tréning néptáncosoknak

2019-től elsőként és egyedi megvalósításban, a kifejezetten néptáncosoknak szóló tréning is felkerült az Intenzív Néptánc palettájára. Az új mozgásforma célja, hogy fejlessze a néptánchoz szükséges képességeket, pl. az állóképességet és a tüdőkapacitást, a testtartást, a tudatos izomhasználatot, a táncpartnerrel kialakított tartás-ellentartást, az egyensúlyérzéket és forgástengely megtartását, a testtudatot, stb. Ezek mellett kiemelt figyelmet kap a néptánc során kifejezetten igénybevett izomcsoportok megnyújtása is és a relaxáció. A gyakorlatok alapját különböző jóga asanák adják, de összeállításukkor felhasználásra kerülnek egyéb képességfejlesző- és edzéstechnikák, más táncműfajokból megszerzett ismeretek, valamint a mozgásanatómiai háttértudás és a sokéves tapaszatalat.

Néptánc tábor felnőtteknek Horányi Csabával és Horányi-Pirók Pankával – Intenzív Néptánc

Tábor

2015-ben szerveztük meg első néptánctáborunkat az Őrségben. Azóta minden nyáron 4 napon át táncolunk, mulatunk, felfedezzük a környék nevezetességeit és közben igazi csapattá, összetartó közösséggé formálódunk. 2020-tól, a nagy érdeklődésnek eleget téve, kezdők számára is megrendezzük a már hagyományos tánctáborunkat.

A tábor célcsoportját azok a felnőttek határozzák meg, akik év közben rendszeres látogatói tanfolyamainknak, de a program mindenki számára nyitott.

Tetszik, amit csinálunk?

Ha szívesen részt vennél oktatásainkon, vagy szeretnél együttműködni velünk valamelyik szolgáltatásunk kapcsán, esetleg kérdésed merült fel, ne habozz kapcsolatba lépni velünk! Hívásod, leveled várjuk szeretettel!

Vedd fel velünk a kapcsolatot