Ha már voltál velünk táborozni, nem kétséges, hogy a cikk sok örömteli élményt fog felidézni. Ha pedig még nem, íme, néhány gondolat, hogy miért lehet izgalmas, örömteli és különleges élmény számodra is!

 1. Csapatban boldogan

  Évközi oktatásaink tanfolyam jellegűek, vagyis nem fix csapattal dolgozunk, hanem óráról-órára változhat, hogy hányan és pontosan kik vesznek részt a foglalkozásokon. Persze mindig kialakul egy kemény mag, de lássuk be, a fluktuáció miatt nem könnyű mélyebb ismeretségeket kötni, sőt még néha egymás nevét megjegyezni is kihívás. Ezzel szemben a táborokban 4 napon át ugyanazokkal az emberekkel vagyunk, így mindig itt rázódik össze leginkább a társaság. Szoros barátságok köttetnek, olyanok, amik meghatározzák a következő éveiteket, a közösségi eseményeiteket és táncházba járási szokásaitokat, továbbá a szeptemberben induló tanfolyamaink hangulatát is. Mindig jókat röhögünk a tábori poénokon…
 2. Meseország csak a miénk

  A táborainknak otthont adó Gatter Fogadó és kertje egy igazi kis elvonulós meseország, ami csak a miénk. Bizony, a tábor idejére beköltözünk az épületbe, amin senki mással nem kell osztozkodnunk. Nincs másik csoport, osztálykirándulás, külsősök számára étterem vagy strand, szomszéd apartmanban éjjeli ordítozás és hasonlók. Csak mi, akár egy nagy család. A kertben egy több, mint 250 éves öreg tölgy vigyázza a békénket, a tóban békák kuruttyolnak, akik a szúnyogmentes estékről gondoskodnak. Táncoló kutyák és egerésző macsekok felbukkanhatnak, de ők tökéletesen beleillenek a muskátlivirágos, szénabálás, reggeli harmatos falusi környezetbe.???? Hidd el, valóban idilli!
 3. Intenzív-Néptánc-Tanulás

  A táborok tökéletes lehetőséget biztosítanak arra, hogy új, magasabb szintre emeld a tudásod az adott táncból. A tanfolyamok heti egy alkalmához képest hatalmas különbség, amikor több, egymást követő napon, ráadásul jó nagy óraszámban ugyanazt az anyagot gyakorolhatod. Itt van idő elemezgetni, kivesézni minden részletet, alaposan megvitatni a kérdéseket, rengeteget ismételni és nem utolsó sorban, az esti táncházakban örömmel és lazán eltáncolni a tanultakat. Ez az, ami a lehető legjobban támogatja a bevésődést. Kár lenne kihagyni.?
 4. Népi Jógik

  A tánctanulás mellett kipróbálhatod a Jó{g}anépit is. Ez fakultatív szerepel a programban és rövidebb ideig tart, mint a tanévi órák. Így, amikor kedved tartja, belekóstolhatsz, mindenféle kötöttség nélkül.?? Az ismeretlentől való félelem sokszor eltántorít minket valami újdonság kipróbálásától, de ha a táborban már megtapasztaltad, hogy mi is ez valójában, és megérzed a hatékonyságát, akkor minden bizonnyal év közben is szívesen látogatod majd az órákat. Sok tanítványunk a tábori élmények után lett elkötelezett népi jógi.
 5. A talpad alá húzzák

  Minden este élő zenére mulathatsz!? De nem akárhogy ám… Nálunk a táncházban a szervezők és zenészek között folyamatos kommunikáció zajlik, egyeztetjük a rendeket, tolmácsoljuk a táncosok kéréseit, azaz minden módon igyekszünk a színvonalas szórakozásotok alá dolgozni. Nincsenek 45 perces szünetek egy-egy tánc között, nem kell 20 percen át olyasmit táncolni, amit kevéssé kedvel a csapat, ügyelünk a megfelelő időbeli arányokra és természetesen arra is, hogy mindenki táncoljon és meg legyen táncoltatva. Hatalmas mulatozások alakulnak, de nem kell a reggel is óbégató részegesektől sem tartani.
 6. Lányok-fiúk???

  Nem kell azon aggódnod, hogy milyen lesz a nemi arány. A táboraink befogadóképessége 50 fő, mi pedig a jelentkezéskor figyelünk, hogy a nemi arány egyenlő, vagy közel azonos legyen. 100%, hogy 2-3 főnél nagyobb eltérés nem lesz, így mondhatjuk, hogy mind a tanítások, mind az esti bulik alatt biztosítva van a párban táncolás lehetősége. Ez mindig nagy megnyugvás a táncosaink számára, hiszen a legtöbb nyári táborban jóval több hölgy vesz részt, mint férfi, ezáltal állandó nehézséget jelent a tanulás közbeni gyakorlás vagy a táncházban való petrezselyemárulás. Nálunk nem kell ettől félned.
 7. Félemberként jönni, teljesként menni

  Nem titkolt célunk, hogy a táboraink ne „csak” a tánctanulásról szóljanak, hanem kiszakítsanak a hétköznapokból, valódi feltöltődést jelentsenek minden résztvevőnek, valamint az Őrség csodáiból is haza tudjanak vinni egy nagy tarisznyára valót azok, akik velünk tartanak. Kóstolhatsz helyi gasztronómiai különlegességeket, megismerhetsz kézműves mesterségeket, játszhatsz gyermeki lélekkel, pihenhetsz hűsítő tóban fürdőzve, vagy a hatalmas, árnyas fák alatt, mert mindezeket is becsempésszük a programokba.

Neked, kedves tábori Törzsvendégünk, mi a kedvenc emléked? Oszd meg velünk!?

És te, kedves új Táncosunk, kivel jönnél el??? Oszd meg azokkal a barátaiddal, akikkel szívesen csatlakoznátok az idei Intenzív Néptánctábor(ok)hoz a szépséges Őrségben!

Mindenkit nagy szeretettel és sok-sok táncos élménnyel várunk!?

Szerző: Horányi-Pirók Panka és Horányi Csaba

Vissza a cikkekhez

Oszd meg másokkal is

Tetszik, amit csinálunk?

Ha szívesen részt vennél oktatásainkon, vagy szeretnél együttműködni velünk valamelyik szolgáltatásunk kapcsán, esetleg kérdésed merült fel, ne habozz kapcsolatba lépni velünk! Hívásod, leveled várjuk szeretettel!

Vedd fel velünk a kapcsolatot