Szerinted fontos, hogy egy vállalkozásnak/szolgáltatónak legyenek saját márkás termékei? Mit gondolsz, ez a modern világ egyik marketingfogása vagy egy szimpatikus lehetőség az önreklámozásra? A cikkből megtudhatod, hogy mi hogyan vélekedünk a témáról, kommentben pedig Te is megoszthatod velünk a véleményed.

Az önreklámozás egy kényes téma, pláne ha egy népművészeti ágról van szó. Hiszen a népművészet attól is eredeti, hogy a nép, az emberek lelkében, gondolataiban és kezük-lábuk-énekük által születik meg. Mi éltetjük, így talán idegenül hathat, ha promócióval társul.? De ne felejtsük el, hogy ma más körülményekhez kell igazodnunk a városban, mint 100-200 évvel ezelőtt a faluban. Míg akkor magától értetődő volt a népművészet értékeinek ismerete és éltetése, ma erre külön figyelmet kell fordítanunk, nem beszélve arról, hogy ki is kell valahogy tűnni az óriási információáradatból, ami nap, mint nap ér minket.

A mi célunk, hogy újra odataláljunk az emberek lelkéhez, hogy ők is újra rátalálhassanak a népművészetekre, azon belül is a néptánc szeretetére (és itt nem csak arra a közösségre gondolunk, akik már kapcsolatban állnak a magyar hagyományokkal, hanem azokra is, akik még nem). Hozzájuk elérni csak úgy tudunk, ha valamiképp hirdetjük a tevékenységünket. A hivatásunkban elsődleges szempont, hogy magas minőséget képviseljünk, de nincs ez másként a médiában való megjelenéseinkben és az önreklámozás területén sem. Rengeteg szolgáltató készít saját logóval ellátott termékeket hirdetés céljából, de ezek legtöbbje valójában nem értékteremtő, hanem olcsó és haszontalan „kacat”. Gondoljunk csak a feliratos tollakra, hűtőmágnesekre, jegyzettömbökre, és az ehhez hasonló cuccokra, melyekből Dunát lehetne rekeszteni. Mi nem ezt ez irányvonalat szerettük volna képviselni, hanem pont az ellenkezőjét. Az alapgondolatunk az volt: ha már logóval ellátott termékek készítésébe fogunk, legyenek azok valóban szépek, feliratmentesek, használhatóak, úgy hirdessenek minket, hogy nem az olcsó promóciós termék hangulatát keltik, hanem valódi népművészeti alkotások. Így születtek meg elsőként az Intenzív Néptáncos Karácsonyi díszeink Székely Csilla, Csilla Műhely jóvoltából, majd következett az Ékszerkollekciónk Brachna Csenge, LencsiK segítségével, legfrissebbként pedig a Bögrepárosunk készült el, Biró Krisztina, Krisztinka keze alatt.?

Minden együttműködő partnerünk tehetséges alkotó, akiket szívesen mutatunk be a közösségünknek, a logónkkal elkészült tárgyak pedig a mi hírünket is tovább viszik az ő köreikben. Kölcsönösen tudjuk így segíteni egymást, nem beszélve azokról a szép alkotásokról, melyek partnerségünkből születnek sokak örömére.

A tanév különböző időszakaihoz igazodva, a bögrékhez ősszel, a karácsonyi díszekhez az adventi hetekben, az ékszerekhez pedig tavasszal lehet hozzájutni és ezzel támogatni minket, az alkotó művészeket és tovább vinni hírünket. A színek, formák ötletek bővítése mindegyik projekt jövőbeli célja és mindig nyitottak vagyunk más művészekkel való közös munkára is. Azt gondoljuk, hogy ilyen módon értékteremtően és mai szemlélettel tudunk tovább bővülni, többekhez eljutni és hazai kézműves alkotókat is segíteni.?

Ha egyetértesz a témával kapcsolatban, oszd meg a cikket barátaiddal!☺️ Előtte pedig látogasd meg a velünk együttműködő alkotók oldalait a fenti linkekre kattintva!?

Szerző: Horányi-Pirók Panka és Horányi Csaba

Vissza a cikkekhez

Oszd meg másokkal is

Tetszik, amit csinálunk?

Ha szívesen részt vennél oktatásainkon, vagy szeretnél együttműködni velünk valamelyik szolgáltatásunk kapcsán, esetleg kérdésed merült fel, ne habozz kapcsolatba lépni velünk! Hívásod, leveled várjuk szeretettel!

Vedd fel velünk a kapcsolatot